Starten gymlessen 

Goed nieuws!!! Vanaf donderdag 28 mei 2020 kan er weer gegymd en geturnd worden. Er wordt buiten gym gegeven ivm de coronamaatregelen. 

Helaas is het verzekeringstechnisch niet mogelijk om gymlessen met toestellen aan te bieden buiten, waardoor wij onze lessen meer spelgericht zullen inrichten. Wij willen u er bij voorhand op wijzen dat er op sociale media veel filmpjes circuleren die niet aan de protocollen en verzekeringsdekking voldoen. Dat is een keuze die elke vereniging afzonderlijk maakt. Wij kiezen er voor om geen risico te lopen en volgen strikt de ons opgelegde protocollen en de verzekeringspolis. 

Als lid heeft u via de mail informatie ontvangen over het verloop van de gymlessen. In deze mail staat het protocol mbt de lessen en een aanmeldformulier om uw kind op te geven voor de les. Vooralsnog geldt dit rooster tot 1 september, met uitzondering van de zomervakantie. Mochten er eerder wijzigingen komen in de maatregelen, dan zullen we u laten weten wat dit voor gevolgen heeft voor ons lesaanbod.

Heeft u deze mail niet ontvangen? Stuur dan een mail naar het spartabestuur. Dan kunnen we u alsnog de mail toesturen. 

Freerunning en gym50+ zullen voorlopig nog niet plaatsvinden ivm de risico's. 

 

Contributie

Onlangs is de contributie inning van het 3e kwartaal gedaan. Als bestuur hebben we echter besloten om in het 4e kwartaal geen contributie te incasseren, zolang er geen les is. Wij hebben die financiële ruimte, doordat de gemeente geen zaalhuur in rekening brengt en onze leidingkosten op dit moment geminimaliseerd zijn.

 

Spartadag

Sommigen hebben het wellicht op Facebook voorbij zien komen, de jaarlijkse afsluiting van het seizoen op zaterdag 13 juni. Door alle ontwikkelingen en maatregelen hebben wij echter besloten om deze dag te laten vervallen. Mochten we voor de zomervakantie de lessen nog kunnen hervatten, dan zullen we zeker kijken naar een leuke afsluitende activiteit voor elke groep. Een leuke gezamenlijke activiteit, zoals we die nu in gedachten hadden, verplaatsen we dan naar de start van het nieuwe seizoen. De datum houden jullie van ons tegoed!

 

Als door het Coronavirus of een andere oorzaak het geld ontbreekt waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Natuurlijk ligt alles nog stil maar als de aanvraag nu gedaan wordt, kunnen kinderen en jongeren direct meedoen of blijven meedoen zodra er weer gesport, gedanst of muziek gemaakt mag worden.

Aanmelden kan via kindsupportdrenthe

Vragen bij voorkeur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 via telefoon 085 0862866.

 

Ik wens jullie een goede gezondheid, zorg goed voor jezelf en elkaar!

 

Met hartelijke groet,

Coördinator Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe

Koert Thalen

Vanaf 2 jaar kun je meedoen aan de peutergym van Sparta. Ondanks dat elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt, heeft gym een positieve bijdrage aan de motorische ontwikkeling van iedereen. In een veilige situatie leren kinderen hun lichaam te controleren en hun grenzen te verleggen. Ze leren samen bewegen en functioneren in een groep met een vaste structuur en regels, zoals wachten op je beurt.

Tijdens de lessen werken we met het nijntje Beweegdiploma, een beproefde methode waarbij peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen leren. Dat betekent: veel bewegingsvormen, zoals klimmen, klauteren, kruipen, springen en rolvormen. Ook gooien, werpen, mikken en vangen komen aan bod. Maar uiteraard staat het plezier centraal!

Interesse? Heeft u interesse in onze les ouder & peutergym? Voor meer informatie of aanmelden voor een proefles kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.