U heeft ongetwijfeld alle ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus gevolgd, net als wij. Inmiddels heeft de overheid besloten om de maatregelen die golden tot 6 april te verlengen tot 28 april. Dat betekent helaas ook dat onze lessen tot die tijd geen doorgang vinden. Of we na 28 april weer mogen sporten is afwachten en dat zal eind april bekend worden. Wij houden jullie op de hoogte!

 

Contributie

Onlangs is de contributie inning van het 3e kwartaal gedaan. Als bestuur hebben we echter besloten om in het 4e kwartaal geen contributie te incasseren, zolang er geen les is. Wij hebben die financiële ruimte, doordat de gemeente geen zaalhuur in rekening brengt en onze leidingkosten op dit moment geminimaliseerd zijn.

 

Spartadag

Sommigen hebben het wellicht op Facebook voorbij zien komen, de jaarlijkse afsluiting van het seizoen op zaterdag 13 juni. Door alle ontwikkelingen en maatregelen hebben wij echter besloten om deze dag te laten vervallen. Mochten we voor de zomervakantie de lessen nog kunnen hervatten, dan zullen we zeker kijken naar een leuke afsluitende activiteit voor elke groep. Een leuke gezamenlijke activiteit, zoals we die nu in gedachten hadden, verplaatsen we dan naar de start van het nieuwe seizoen. De datum houden jullie van ons tegoed!

 

Persconferentie 12 maart 

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart, heeft het bestuur van Sparta besloten conform de richtlijnen van het RIVM, alle door de KNGU georganiseerde activiteiten te annuleren en/of te verplaatsen. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 31 maart aanstaande. Op dit moment is het niet mogelijk om de verregaande consequenties van dit besluit te overzien. We zullen dit de komende tijd zo goed als mogelijk in kaart brengen en komen hier op terug.

Daarnaast adviseren we onze verenigingen de clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) ook t/m 31 maart 2020 voorlopig helemaal stil te leggen. Dit is in lijn met het advies van RIVM en hiermee volgen wij de oproep van NOC*NSF voor de hele sport.

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sport en de voorbereidingen van veel sporters en vrijwilligers. Vanwege de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en het advies van NOC*NSF op te volgen.

Wij beseffen dat wij niet lid zijn van de KNGU, echter gaan wij wel mee met hun advies. Zover wij weten is in Gieten nog geen virus geconstateerd, en dit zouden we heel graag zo willen houden! 

Dit betekend dat er op de volgende dagen en datums geen lessen zijn:
Dinsdag         17 maart (Freerunning en conditie training)
Woensdag     18 maart (peutergym en gym 50+)
donderdag     19 maart (gym/turnen)
Dinsdag         24 maart (Freerunning en conditie training)
Woensdag     25 maart (peutergym en gym 50+)
donderdag     26 maart (gym/turnen)
dinsdag         31 maart  (Freerunning en conditie training)

Onze oprechte excuses voor het ongemak, en hopen op jullie begrip!

Vanaf 2 jaar kun je meedoen aan de peutergym van Sparta. Ondanks dat elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt, heeft gym een positieve bijdrage aan de motorische ontwikkeling van iedereen. In een veilige situatie leren kinderen hun lichaam te controleren en hun grenzen te verleggen. Ze leren samen bewegen en functioneren in een groep met een vaste structuur en regels, zoals wachten op je beurt.

Tijdens de lessen werken we met het nijntje Beweegdiploma, een beproefde methode waarbij peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen leren. Dat betekent: veel bewegingsvormen, zoals klimmen, klauteren, kruipen, springen en rolvormen. Ook gooien, werpen, mikken en vangen komen aan bod. Maar uiteraard staat het plezier centraal!

Interesse? Heeft u interesse in onze les ouder & peutergym? Voor meer informatie of aanmelden voor een proefles kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.