Sparta is er voor jong en oud en biedt diverse mogelijkheden om lekker bezig te zijn. Loop gerust binnen om een keer de sfeer te proeven of om aan de gratis twee proeflessen deel te nemen! Je kan gewoon even binnenlopen en je even bij de trainer/ster melden. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier dat HIER te downloaden is. Mail het ingevulde formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lever het in op het adres van de ledenadministratie. (zie inschrijfformulier)

Kijk op het LESROOSTER voor de actuele lesdagen en -tijden.

FREERUNNING I, II en III 

Freerunning is een sport waarin mensen over hindernissen springen, salto’s van de hoogste plaatsen maken en dat allemaal zonder trampoline of bescherming. Het is een geweldige manier om springend en duikelend afstanden te overbruggen, het is leuk om te doen en ziet er vaak heel spectaculair uit. Hoewel het er soms behoorlijk roekeloos uit ziet is Freerunning beslist geen waaghalzerij. Het gaat er om dat je op een verantwoorde manier je grenzen verlegt. Een speciale trainer zal bij Sparta in de Wendeling de lessen Freerunnen op verschillende niveaus verzorgen. Wie durft de uitdaging aan?

PEUTERGYM

Kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar zijn welkom om lekker te klimmen en te klauteren. Tijdens peutergym zal op een speelse manier gewerkt worden met de kinderen.

GYM I - (groep 1 en 2)

Groep 1 en 2 leren in deze lessen gymmen op het eerste niveau. Hier wordt veel aandacht besteed aan de motoriek van het kind. De lessen bestaan uit rollen, springen, hangen en zwaaien. Maar ook worden er vaak spelletjes gedaan en muziek gedraaid.

GYM II - (groep 3 en 4)

Gymnastiek voor kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool. In de gymlessen worden verschillende onderdelen gedaan met gebruikmaking van vele toestellen, maar er is vanzelfsprekend ook tijd voor verschillende spelen. Het plezier beleven aan het bewegen staat voorop. De kinderen hebben de mogelijkheid om aan recreatieve wedstrijden deel te nemen.

GYM III - (Groep 5 en 6)

Gymnastiek voor kinderen van groep 5 en 6. In de gymlessen worden verschillende onderdelen gedaan met gebruikmaking van vele toestellen, maar er is vanzelfsprekend ook tijd voor verschillende spelen. Het plezier beleven aan het bewegen staat voorop. De kinderen hebben de mogelijkheid om aan recreatieve wedstrijden deel te nemen. 

GYM IV - (Groep 7, 8 en VO)

Gymnastiek voor kinderen van groep 7, 8 en het voortgezet onderwijs. In de gymlessen worden verschillende onderdelen gedaan met gebruikmaking van vele toestellen, maar er is vanzelfsprekend ook tijd voor verschillende spelen. Het plezier beleven aan het bewegen staat voorop. De kinderen hebben de mogelijkheid om aan recreatieve wedstrijden deel te nemen. 

TURNEN - selectie

Voor de turnselectie word je uitgenodigd. Als blijkt dat een kind in een van de gym groepen er met kop en schouders boven uitsteekt, dan krijgt hij/zij een uitnodiging om   naar de turnselectie te gaan. Tijdens deze trainingen ben je bezig met Sprong, Brug, Balk en Vloer. Daarnaast wordt ook de benodigde tijd aan kracht en lenigheid besteed, dit om zo goed mogelijke turn(st)ers te maken!

CONDITIETRAINING

Onder begeleiding van een gekwalificeerde fitnesstrainer zal in deze groep de algemene conditie, kracht en lenigheid worden versterkt. Reken maar dat je af en toe met spierpijn naar huis gaat! Er wordt elke week wel weer iets anders gedaan en af en toe ook een leuk spel. De lessen zijn binnen, maar in de zomer ook vaak buiten. 

GYM 50+ Bewegen voor ouderen 

Om de beweging onder de ouderen te stimuleren is er ook een speciale les bewegen voor ouderen.  Hier wordt op een rustige manier omgegaan en geleerd hoe je je verantwoord kunt bewegen.